Tandartsinstrumenten steriliseren? Koop een B-autoclaaf!

Heeft u een tandartspraktijk of u wilt een tandartspraktijk beginnen? Dan is infectiepreventie een belangrijk thema voor u. Het steriliseren van tandartsinstrumenten is letterlijk van levensbelang. Een autoclaaf of sterilisator kan in dat geval uitkomst bieden. In onze online shop vindt u aantrekkelijk geprijsde en kwalitatief hoogwaardige autoclaven uit de allerhoogste klasse. Dankzij onze goede service, betrouwbare werkwijze én super scherpe prijzen verkopen wij inmiddels B-autoclaven door heel Europa.

Autoclaaf als infectiepreventie in de tandartspraktijk
Infectiepreventie is binnen de tandheelkunde een belangrijk aandachtspunt. In de tandartspraktijk kunnen zich verschillende risico’s voordoen waar u als tandarts liever niet mee te maken krijgt. Een B-autoclaaf vormt een belangrijk preventiemiddel. Dit type autoclaaf behoort tot de hoogste klasse en werkt als een afgesloten drukvat dat vacuüm(verpakte) instrumenten kan steriliseren met behulp van stoom.
Het proces van steriliseren/ autoclaveren verloopt in een aantal stappen:

 1. De vacuümpomp start met het voor-vacuümprogramma
 2. Het voor-vacuümprogramma verwijdert lucht uit de sterilisatiekamer
 3. De sterilisatiekamer wordt gevuld met hete stoom
 4. Bacteriën krijgen geen kans om zich in te sluiten in luchtbellen en overleven het sterilisatieproces niet
 5. Het na-vacuüm onttrekt de stoom uit de sterilisatiekamer
 6. Het sterilisatieproces of zogeheten ‘autoclaveren’ is voltooid

Dé oplossing voor sterilisatie van tandheelkundige instrumenten
Voor de tandartspraktijk zijn bepaalde hygiënerichtlijnen opgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met behulp van deze richtlijnen wordt de overdracht van ziektes geminimaliseerd.
Voor het steriliseren van instrumenten in de tandartspraktijk gelden de volgende richtlijnen:

 • Het is verplicht om kritisch instrumentarium, stoffen en andere materialen die rechtstreeks in contact komen met steriele weefsels of organen te steriliseren.
 • De sterilisatie van tandheelkundige instrumenten die bestemd zijn voor hergebruik, moet plaatsvinden in een stoomsterilisator.
 • Sterilisatie via een B-klasse autoclaaf deze zijn voorzien van gefractioneerd voor-vacuüm en na-vacuüm en automatisch droogprogramma. Met deze hoogste klasse autoclaaf kunt u verpakt holle en zelfs gecompliceerde instrumenten steriliseren.

Met andere woorden: een autoclaaf of sterilisator is een onmisbaar onderdeel binnen de sterilisatieruimte van uw tandartspraktijk. Voor het gebruik in uw vakgebied raden wij een autoclaaf met een minimale inhoud van 18 liter aan. Alle series met een USB-aansluiting zijn hiervoor geschikt. Dat betekent dat alleen de Experience serie niet geschikt is voor het gebruik in de tandartsenpraktijk..

Waarom een sterilisator kopen bij B-autoclaaf.nL?
De aanschaf van een sterilisator (autoclaaf) is bij B-autoclaaf.nl heel eenvoudig en betrouwbaar. Het aankoopproces spreekt volledig voor zich en u heeft keuze uit de meest populaire betaalmethoden. Na afronding van uw bestelling wordt uw autoclaaf niet alleen gratis bezorgd, maar ook netjes geïnstalleerd. Bovendien krijgt u uitgebreid uitleg over de bediening.

Als u een autoclaaf bij B-autoclaaf.nl koopt bent u verzekerd van:

 • green tick  De hoogste klasse, oftewel klasse B
 • green tick  Eenvoudige bediening
 • green tick  Meerdere programma’s (ook voor holle instrumenten)
 • green tick  Een autoclaaf die voldoet aan alle wettelijke richtlijnen (EN13060)
 • green tick  2 jaar garantie op onderdelen en arbeidskosten

Bent u enthousiast en wilt u graag een persoonlijk advies voor úw tandartsenpraktijk? Geen probleem! Neem vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 321 31 7878 of per mail via info@b-autoclaaf.nl