Welke ultrasoon reiniger heb ik nodig?

Bij B-autoclaaf vindt u een uitgebreid assortiment ultrasoon reinigers voor verschillende doeleinden. Heeft u een ultrasoon reiniger nodig, bijvoorbeeld voor uw tandartspraktijk, tattooshop of medische kliniek? In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden en geven we u advies voor het kiezen van de juiste variant.

Het formaat van de ultrasoon reiniger

In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen welk formaat ultrasoon reiniger u nodig heeft. Dit hangt uiteraard vooral samen met de voorwerpen en attributen die u wenst te gaan reinigen. Kies dus altijd een ultrasoon reiniger die groot genoeg is. Bij B-autoclaaf hebben we ultrasoon reinigers met een inhoud van 3 tot maar liefst 27 liter. Let op: laat een ultrasoon reiniger nooit werken zonder vloeistof in de tank, hierdoor kan het apparaat defect raken.

Mandje

Het is aan te raden om voorwerpen niet op de bodem van het apparaat te leggen, daarom zit er standaard een mandje bij onze ultrasoon reinigers. We hebben tevens aanvullende mandjes met extra fijn gaas, ideaal voor kleine onderdelen en instrumenten. Deze zijn verkrijgbaar in een rond en rechthoekig exemplaar. Houd bij de formaatkeuze rekening met de ruimte die de mandjes innemen.

Digitale of analoge bediening

Ultrasoon reinigers komen voor in analoge en digitale varianten. Een ultrasoon reiniger met digitale bediening werkt vaak net iets nauwkeuriger dan een analoge ultrasoon reiniger. De analoge variant heeft echter wel weer als voordeel dat deze eenvoudiger te bedienen is.

Vermogen en frequentie

De reinigingskracht van een ultrasoon reiniger wordt voornamelijk bepaald door het ultrasoon vermogen en de ultrasoon frequentie. Als stelregel geldt: hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie, hoe groter de reinigingskracht van het apparaat. Bij B-autoclaaf beschikken alle ultrasoon reinigers over veel vermogen en staan hiermee garant voor een uitzonderlijk grondige reiniging.

Certificering

Bij B-autoclaaf zijn alle ultrasoon reinigers CE-gemarkeerd en volledig geschikt voor gebruik in de medische branche. Onze ultrasoon reinigers lenen zich dan ook perfect voor het reinigen van medische instrumenten.

Installatie, garantie en onderhoud

Bij B-autoclaaf bieden we standaard 1 jaar garantie op alle ultrasoon reinigers. De ultrasoon reinigers zijn bijzonder makkelijk zelf aan te sluiten en te onderhouden. Het aanbieden van onderhoudscontracten is voor de ultrasoon reinigers dan ook niet nodig. Bij autoclaven bieden we deze service wel aan.

Hulp nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog onduidelijkheden of wenst u liever een persoonlijk adviesgesprek? Onze specialisten helpen u graag bij de zoektocht naar de perfecte ultrasoon reiniger. U bereikt ons via 0321 745766 en info@b-autoclave.com.